Oostenrijk verstrekt Scenesse nu ook!

Het is opwindend nu steeds meer landen Scenesse al verstrekken aan hun EPP-patiënten. Dat is gebaseerd op wetgeving die er is voor patiënten met een levensbedreigende of ernstig beperkende aandoening. Professor Minder vertelde in Heidelberg in Duitsland op de Duitse patiëntendag dat Zwitserland die wetgeving heeft, Oostenrijk dus ook. Ze zei dat andere landen dat mogelijk ook hebben. De suggestie om dat uit te zoeken zullen we zeker overnemen. Ons is wel te verstaan gegeven door een deskundige dat de instanties die erover beslissen zullen willen afwachten tot het besluit over toelating in de EU er is. Dat is nu een kwestie van maanden, maar toch zoeken we naar die mogelijkheid. Met alleen een overheidsgebaar zijn we er niet. De verzekeringen moeten het ook vergoeden. Het is wel belangrijk dat Oostenrijk het middel verstrekt, omdat het de druk zal opvoeren bij instanties om Scenesse te vergoeden. Als steeds meer landen het als belangrijk medicijn zien, is de kans groter dat het proces voor ons goed afloopt.

Geef een reactie