We hebben weer een voorzitter en nieuwe penningmeester

Beste leden,

In de hybride ALV van afgelopen zaterdag is een bestuurswisseling geweest.

Hierdoor kunnen we nu bekend maken dat Danny de Roode (voormalig penningmeester) zich door de leden heeft laten benoemen tot voorzitter van onze vereniging.

Daarnaast hebben wij op eerste ALV van dit jaar in Rhenen gevraagd we zich verkiesbaar willen stellen als penningmeester. Hiervoor heeft Joost Assendelft zich snel aangemeld. In het tweede ALV via Zoom is hiervoor ook op 8 december jl. door de leden gestemd, en hij is akkoord bevonden.

Ook hier zijn de statuten goedgekeurd, die we door de notaris zullen laten vaststellen.

Voor wie Danny de afgelopen jaren ‘over het hoofd heeft gezien’, staat er onderaan dit bericht zijn foto.

Van de voorzitter:

De reden van mijn keuze heeft vooral te maken met persoonlijke 2 leerpunten. Ik wil leren ‘los laten’ en daarmee de werkzaamheden binnen het bestuur goed verdelen. En daarnaast is het scheiden van ‘hoofd- en bijzaken’ een leerpunt dat ik ook via de vereniging wil gaan opdoen. Natuurlijk begrijp ik ook dat deze taak er is om serieus mee om moet gaan, en dat zal ik zeker doen. Ik heb nu ondertussen ieder functie doorlopen en zal jullie vertrouwen ook deze zeker in deze functie niet beschamen.

Ik dank jullie daarom voor het vertrouwen in mij.

Daarnaast vind ik dat een goede vereniging als deze een ‘kapitein’ nodig heeft en wil dit gaan gebruiken om weer betere contacten met de WAR te gaan leggen. Ook vind ik dat zaken intern handiger kunnen worden geautomatiseerd. Denk hierbij aan het steeds op inhoud wijzigende gele boekje, ik heb hier al over gesproken met Ellen van Broekhoven. Daarnaast moet ons speerpunt voor nu worden dat we gaan voor oplossingen en medicijnen voor de kinderen. Ook is er gebleken dat sommige (soms jaarlijkse) werkzaamheden heel erg tijdrovend zijn, en dat kan volgens mij anders. Natuurlijk alles in overleg, en zal er voor onze leden aan de buitenkant niet veel veranderen, alhoewel we misschien vanwege COVID nog vaker digitaal zullen vergaderen. (Daarop is in de tweede ALV verdeld gereageerd, maar ook deze racties nemen we op.)

Maar zoals Jeroen Verheul tijdens de ALV al zei: “De reden van de vereniging is samenkomen, elkaar live zien en leren van ideeën van een ander”. Bijkomstigheid is dat wij als Nederlanders de enige op deze wereld zijn die het woord gezelligheid gebruiken.  En dat is niet voor niets!

Mochten jullie ideeën of vragen hebben, neem gerust contact met me op.

Danny de Roode

voorzitter@epp.info